Supply Chain Analysis of Green Mussel Business in Umbul Asem Village Bandar Lampung
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Noor, N. M. (2015). Prospek pengembangan usaha budidaya kerang hijau (Pernaviridis) di Pulau Pasaran, Bandar Lampung. Aquasains, 3(2), 239-246.
Christopher. 2011. Logistics and Supply Chain Management. 4th ed. Prentice Hall, London.
Handfield, R. B., & Nichols Jr, E. L. (1999). Introduction to. Supply Chain Management, Prentice Hall, Englewood Cliffs, NJ.
Chopra, S. danMeindl, P. 2013. Supply Chain Management Strategy, Planing, and Operation. 2nd ed. Pearson Education Inc, New Jersey.
O’Brien, J. A. dan Marakas, G. 2009. Management Information Systems. 9th ed. McGraw-Hill/Irwin, New York.
Triyanti, R., & Yusuf, R. (2015). Analisis Manajemen Rantai Pasok Lobster (Studi kasus Di kabupaten simeulue, Aceh). Jurnal Sosial Ekonomi Kelautan dan Perikanan, 10(2), 203-216.
Jansen, R., & Sumarauw, J. S. (2016). Analisis Rantai Pasokan Hasil Tangkapan Ikan Di Kota Manado Dan Kota Bitung. Jurnal EMBA: Jurnal Riset Ekonomi, Manajemen, Bisnis dan Akuntansi, 4(3).
Wahiu, R. Y., Andaki, J. A., & Wasak, M. P. (2020). Analisis Rantai Pasok Produk Perikanan Tangkap Bagan Apung Di Tateli Weru (Buloh) Kecamatan Mandolang Kabupaten Minahasa. Akulturasi: Jurnal Ilmiah Agrobisnis Perikanan, 7(2), 1299-1310.
Kristikareni, R. D., Rokhman, A., & Poernomo, A. (2021). Analisis Rantai Pasokdan Biaya Transportasi Udang Vaname pada Unit Pengolahan di Jakarta Utara. Buletin Ilmiah Marina Sosial Ekonomi Kelautan dan Perikanan, 7(1), 55-70.
Team, W. F. (2015). Better Management Practices Seri Panduan Perikanan Skala Kecil: Seri Panduan Perikanan Skala Kecil: Budidaya Kerang Hijau (PernaViridis). Jakarta: WWF Indonesia.
Soon, T. K., &Ransangan, J. (2014). A review of feeding behavior, growth, reproduction and
aquaculture site selection for green-lipped mussel, Pernaviridis. Advances in Bioscience and Biotechnology.
Acosta, V., Glem, M. E., Natera, Y., Urbano, T., Himmelman, J. H., Rey‐Méndez, M., & Lodeiros, C. (2009). Differential growth of the mussels Pernaperna and Pernaviridis (Bivalvia: Mytilidae) in suspended culture in the Golfo de Cariaco, Venezuela. Journal of the World Aquaculture Society, 40(2), 226-235.
Sagita, A., Kurnia, R., &Sulistiono, S. (2017). Budidaya Kerang Hijau (PernaViridis L.) dengan
Metode dan Kepadatan Berbeda di PerairanPesisir Kuala Langsa, Aceh. Jurnal Riset Akuakultur, 12(1), 57-68.
Noor, N. M., Astuti, A. D., & Efendi, E. (2016). Performance of green mussel (Pernaviridis) in
monoculture and polyculture system within sea bass (Latescalcarifer). Aquasains, 4(2), 389-400
Sundari, S., Suryani, S., Suwarni, P. E., Evadianti, Y., & Suharto, S. (2022). PENDAMPINGAN NELAYAN SKIP PADA PENERAPAN METODE BUDIDAYA KERANG HIJAU YANG TEPAT DI BUMI WARAS BANDAR LAMPUNG. SELAPARANG Jurnal Pengabdian Masyarakat Berkemajuan, 6(1), 410-416.
Cappenberg, H. A. (2008). Beberapa aspek biologi kerang hijau Pernaviridis Linnaeus 1758. Oseana, 33(1), 33-40.
Suwignyo, P. J., &Djamar, B. D. L. (1984). Studi Beberapa Aspek Biologi Kerang Hijau Mytilus
viridis L., Di Teluk Jakarta. Bogor (ID): Institut Pertanian Bogor.
Bappenas, R. (2016). Kajian Strategi Industrialisasi Perikanan Untuk Mendukung Pembangunan
Ekonomi Wilayah.
DOI: https://doi.org/10.31334/logistik.v6i1.2219
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2022 Jurnal Logistik Indonesia
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
View My Stats
____________________________________________
Jurnal Logistik Indonesia
ISSN 2579-8952 (media cetak), 2621-6442 (media online)
Email : [email protected]/[email protected]
Website: http://ojs.stiami.ac.id/index.php/logistik